WordPress vs. Blogger

Dacă stau să mă gândesc bine, primul meu blog pe care l-am deschis a fost unul gratuit pe platforma blogspot (la vremea aia așa se numea, încă nu se făcuse rebrandingul la Blogger) și a fost un mare fail. În sensul că am pus vreo 2 articole, nu m-a citit nimeni și l-am închis.

După eșecul ăsta au mai urmat încă vreo 2 fail-uri pe blogspot, apoi 2 pe wordpress și la un moment dat am reușit să-mi deschid ceva mai durabil pe wordpress care a ținut 2 luni. :))

Dupa aia m-am mutat pe domeniu propriu, a murit și el dupa 1 an, am luat pauză câteva luni și am cumparat un nou domeniu, apucându-mă de treabă ca la carte. Așadar, în tot acest timp pot spune că am învățat destul de multe despre aceste două platforme și deznodământul a fost clar: WordPress îi e superior Blogger din aproape toate punctele de vedere.

În primul rând, dacă începem cu asta, panoul de administrare de la WordPress e mult mai prietenos fie că ești începător sau avansat și îți pune la dispoziție mult mai multe tool-uri decât Blogger. Pentru WordPress, în comparație cu cealaltă platformă, ne sunt puse la dispoziție mult mai multe teme și pluginuri.

Un zvon legat de Blogger spunea că, aparținând de Google, indexarea o să fie mai rapidă, autoritatea mai mare șamd. Din păcate sau din fericire în prezent nu mai e așa, acest aspect nu mai fiind real. Singurul lucru la care Blogger îi este puțin superior WordPress este securitatea ținând cont că: dacă nu exită teme/pluginuri multe nu există nici vulnerabilități și, partea mai strong, totul e pe serverele Google care cel puțin aparent sunt mai safe decât cele WordPress.

În încheiere, dacă vreți să vă deschideți un blog (fie plătit, fie free) e esențial să alegeți WordPressul, fiind net calitativ.

Lasă un răspuns