Virtuțile magice ale verbinei parfumate

Verbina este cu adevarat o planta miraculoasa. Fie ca este folosita sub forma de infuzie, fie ca este folosita sub forma de ulei esential, aceasta are nenumarate virtuti.

Numele sau latin este Aloysia Tryphylla sau Lippia Citriodara. Aceasta este foarte cunoscuta si foarte populara datorita gustului sau atat de placut. Dar este si o planta medicinala folosita in Europa inca din secolul XIX. Atunci se folosea pentru problemele gastrice, dar si pentru migrene, vertij, stari de nervozitate sau oboseala intelectuala.

Verbina este originara din America de Sud si a fost introdusa in Europa doar pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea, de unde si utilizarea sa tardiva. Se numeste verbina parfumata deoarece frunzele sala degajeaza un miros foarte puternic de lamaie.

Proprietatile verbinei parfumate

Foarte folosita in ceaiuri si infuzii mai ales, verbina parfumata are proprietati medicinale subestimate. Este destul de apropiata de melissa oficiala. Contine la fel ca si ea un ulei esential foarte puternic, calmant si digestiv.

Virtuti sedative. Verbina parfumata are un usor efcet sedativ deci se poate folosi atunci cand ai probleme cu somnul. Dar se foloseste si in mod traditional si in cazul unor probleme cu sistemul nervos. Si in mod paradoxal, chiar daca are un usor efect sedativ, are si un efect energetic, un lucru care permite alungarea starilor depresive si melancoliei.

Un aliat pentru digestie. Verbina este cea care poate calma digestia si senzatia de greutate a stomacului. Este deci foarte utila in caz de dispepsii, flatulente, digestii mai lente sau eructatii. Dar verbena parfumata este si anti-spasmodica si poate sa fie luata deci si in caz de spasme intestinale.

Verbina parfumata este la fel de benefica si sub forma de ulei esential. Nu trebuie sa fie insa confundata cu verbina oficiala care nu este parfumata. Uleiul esential de verbina are numeroase beneficii minunate:
– antidepresive, sedative foarte puternice si anti-inflamatorii.
– antinevralgice.
– tonice veziculare si pancreatice.
– armonizate si endocriniene.

Verbina parfumata actioneaza asupra asupra sistemului digestiv, asupra sistemului nerovs si inflamatiilor. Este recomandata si in caz de depresii nervoase, stres, angoase, dar si anxietate. Este cea mai eficienta si sub forma de ulei esential anti-inflamatoriu si pentru actiunea sa sedativa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?