Seninătate – 7 sfaturi pentru a-ți regăsi pacea interioară

Nu trebuie sa iti schimbi viata pentru a cultiva seninatatea si pacea interioara. Iata cateva sfaturi foarte simple care sa iti vina in ajutor.

Fa pace cu copilul tau interior. Perioada copilariei este insotita mereu de rani – un sentiment de abandon la nasterea unui fratior sau a unei surioare, exigenta atunci cand vine vorba despre rezultatetele scolare, conflicte cu mebrii familiei… fa-ti putin timp pentru a rememora ranile din copilarie si scrie-le pe o foaie de hartie. Termina lista cu ceva frumos de spus copilului tau interior. Ceva de genul-« stiu ca ai suferit, dar vom avansa impreuna de acum inainte ».

Determina care iti sunt prioritatile. Bineinteles, ca toata lumea isi doreste sa aiba atat o viata profesionala infloritoare, cat si o familie perfecta. Dar si o viata de cuplu ca in filme, un talent miraculos si sa ne implicam in cauze umanitare.

Dar in viata reala ar trebui sa stii cum sa iti stabilesti prioritatile. Te vei epuiza daca vei avea 15 obiective deodata. Trebuie sa incerci sa clasezi prioritatile in functie de dorintele tale profunde. Si trebuie sa iti concentrezi eforturile zilnice asupra prioritatii tale numarul 1.

Cultiva generozitatea. Un text adresat unei persoane care este deprimata, un compliment adresat unui coleg, un zambet adresat casierei, o mana de ajutor unui apropiat… iata cateva actiuni care nu costa nimic, dar care fac foarte mult.

In fiecare zi va trebui sa incerci sa sa faci o actiune generoasa. Aceste acte zilnice sunt cele care pot intari stima de sine si contribuie la o lume mai buna, incet –incet.

Senintatea nu este un lucru chiar atat de dificil.

Fa-ti placere. Sa faci placere celor din jur, este un lucru bun, dar nu ar trebui sa uiti de propria persoana. In fiecare zi, ar trebui sa incerci sa iti acorzi cate o mica placere. Nu ar trebui sa vizezi una extravaganta. Asculta muzica care iti place, savureaza o cafea pe terasa, fa o baie, admira rasaritul de soare…

Indrazneste sa te exprimi si sa asculti. Comunicarea este cea mai importanta pentru relatii senine in familie, la munca si in cuplu. Trebuie sa incerci sa te exprimi cat mai des cu putinta. Spune ce nu merge si nu lasa ranchiuna sa se acumuleze. Spune ce iti place de asemnea, este un lucru foarte bun pentru stima de sine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?