Semințele germinate – un plus de tonus pentru farfurie

Germeni de alfla – alfa sau de spanac… aceste mici bombe nutritionale reprezinta o modalitate simpla, dar si naturala de a ne imbigati salatele, sucurile smoothie sau alte feluri de mancare.

Valorizate de catre naturopati la titlul de superalimente, semintele germinate au devenit un veritabil must- have in toate retetele healthy. Exista o multime de varietati, prezentate in caserole, proaspete si gata sa fie adaugate in salate, sucuri smoothie si alte retete savuroase si sanatoase. Dar acestea intra si in compozitia multor alte retete prezente in comert- muesli si cerealele de la micul dejun, batoane energizante, biscuiti, paste, hummus sau caviar vegetal… sa nu uitam de germenii de grau dezhidratati sau de fasole mungo in conserva.

Mai multa vitamina C decat citricile. In timpul germinarii, enzimele care sunt prezente in mod natural in seminte, degradeaza fitatii, compusi care opresc de obicei mineralele in intestin. De unde o neta ameliorare a fierului, a zincului, a calciului si a magneziului. Iar nivelul de beta-caroten, de vitamina B si de vitamina C creste si el.

Semintele germinate sunt cele care pot stimula digestia. Enzimele din semintele germinate sunt cele care pot facilita digestia glutenului, un lucru care permite consumul de cereale fara probleme, mai ales atunci cand suntem sensibili.

Iar in cazul unei maladii celiace, trebuie totusi sa se evite germenii de grau, de ovaz, de orz sau de secara. Pentru a stimula digestia se recomanda sa se consume o lingura de seminte la fiecare masa.

Mizeaza pe varietate. In fiecare categorie, exista seminte germinate cu o multime de calitati. Semintele de cereale, de grau, de secara sau quinoa, bogate in glucide, sunt energetice si au o savoare dulce. Semintele de leguminoase, de linte, de mazare, de naut sau de alfa- alfa sunt surse bune de proteine si sunt cele mai crocante.

Semintele de broccoli, de ridiche, de dovlecel sau de rucola sunt cele mai light si au un gust mai picant.

Cu gusturile si culorile lor variate, semintele germinate se pot consuma si prepara foarte usor si vin cu o stare de bine pe toate fronturile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?