Românii nu sunt pregătiți pentru libertatea de exprimare

Văd cam în fiecare zi persoane care protestează online pentru libertatea de exprimare (spunând că nu suntem atât de liberi pe cât ar trebui, bineînțeles) dar și persoane (publice/cât de cât cunoscute) care se plâng că primesc mesaje de amenințare, înjurături, jigniri și alte chestii asemănătoare tipice haterilor care nu ezită să-și facă simțită prezența prin tot online-ul românesc și nu numai.

Datorită acestor lucruri am ajuns la concluzia că noi, românii, nu suntem pregătiți pentru dreptul la liberă exprimare deoarece nu știm să ne folosim de aceasta în scopuri bune atât pentru noi cât și pentru cei din jur ci preferăm să abuzăm, dacă pot spune așa, comportându-ne în unele cazuri ca niște hateri care au descoperit pentru prima oară internetul și adresează injurii tuturor oamenilor.

Noi, din postura de cetățeni ce susțin faptul că au dreptul la libertatea de exprimare sau chiar mai mult de atât, nu prea am făcut în ultima perioadă nimic altceva decât să demonstrăm contrariul și să ne facem de râs în întreaga lume cu orice ocazie în încercarea de a profita de această așa-zisă libertare de exprimare. La noi (și la polonezi, ce-i drept) s-au format cele mai mari comunități, dacă putem să le numim așa, de hateri.

Nu există niciun clip pe yotube care să nu aibă cel puțin câteva (în funcție de popularitatea sa) comentarii jignitoare adresate autorului videoclipului degeaba, fără ca acesta să fi avut vreo tentativă de a deranja în vreun fel persoanele respective.

În încheiere, voi ce credeți și ce părere aveți cu privire la subiectul pe care tocmai ce l-am discutat în acest articol? Au românii nevoie de dreptul la liberă exprimare , trebuie să ne fie interzis, trebuie ajustat, trebuie ca aceștia să învețe cum să se folosească în mod constructiv de acest lucru sau aveți alte idei de soluții asemănătoare?

Lasă un răspuns