Orașele care au fost construite pe ruine antice

In cele patru colturi ale planetei, civilizatiile trecutului se afla pe unele pamanturi sau vestigii care, unele dintre ele inca mai sunt ascunse sau vizibile partial. Iata deci care sunt marile orase construite pe ruine antice si care merita sa fie descoperite.

Ierusalim. Ierusalim, unul din cele mai vechi orase din lume, are o lunga si veche istorie marcata de catre constructii si reconstructii, de capturi si recapturi, de atacuri si luarea cu asalt.

Si totusi, si in zilele noastre continua sa prospere si sa aiba in jur de un milion de locutori.

Mexico, Mexic. Orasul actual Mexico este construit la ora actuala pe ruinele a ceea ce era altadata, Tenochtitlan, capitala si centrul religios al civilizatie aztece, fondata in anul 1345 si populata de peste 200 00 0 de locuitori, inainte de a fi cucerita si distrusa de catre spanioli in anul 1521. Cea mai importanta atractie de aici era o piramida impozanta, numita Templo Mayor care inca mai poate sa fie admirata datorita sapaturilor arhologice din Mexico.

Seul, Coreea de Sud. Zidul din Seoul a fost construit in anul 1396 in jurul orasului Hanyang, azi orasul cunoscut sub numele de Seoul. Zidul, care se intinde pe 18 km face la ora actuala parte din propunerile de inscriere din lista pentru Patrimoniul Unesco. Si totusi, o mica parte din zid, de 12 km a fost considerata drept loc istoric.

Londra, Regatul Unit. In timpul Imperiului Roman, in timpul inparatului Claudius, orasul actual Londra, se numea Londinium. A fost fondat inspre anul 47, drept un satuc fortificat inainte de a fi demolat si construit drept un oras roman. In epoca, era vorba despre cel mai mare oras din Britannia si a ramas sub control roman timp de 400 de ani, pana in anul 410. Iar in zilele noastre, vizitand capitala Regatului Unit, inca se mai pot vizita vestigiile sale antice, precum termele, amfiteatrele sau templele.

Xi An. Aflat in partea de nord.- vest a Chinei, acest oras este unul din cele mai vechi orase din China cu cei 3000 de ani de existenta ai sai, marcand debutul Celebrei Rute a Matasii. Printre numeroasele sale lucruri sau locuri faimoase si minunate, se numara si faimoasa armata de Terracota veche de 2200 de ani si fortificatiile sale vechi si ele de peste 600 de ani.

Alexandria, Egipt. Fondata de catre Alexandru Cel Mare acum 2000 de ani, orasul Alexandria are 5000 de locuitori la ora actuala. Iar sub alurile sale contemporane si animate se ascund relicve care apartin unui trecut indepartat.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *