Mușchi definiți fără mers la sală

Înainte de a începe sa ma antrenez la o sală de fitness din apropiere, am avut o perioadă de aproximativ jumătate de an în care m-am antrenat, cum am putut, acasă, fără niciun ban.

De ce am făcut acest lucru și nu am mers din prima la sală? Din două motive: primul ar fi faptul că în perioada de 6 luni nu aș fi putut rezista unui astfel de program cu muncă de la ora 6 dimineața la 14:00 și apoi mers 15km până la cea mai apropiată sală de fitness – acum totul îmi este mult mai la îndemână.

Cel de-al doilea motiv a fost dorința mea de a avea deja ”bazele” cand ajung la sală, astfel că după ceva timp de antrenamente acasă n-a fost nevoie să încep fitnessul tocmai cu ganterele cele mai mici, masa musculară fiind deja cât de cât conturată.
Am început să merg la sala de forță pentru că am avut această posibilitate. Ce vreau să spun este însă că un corp ”sculptat” poate fi obținut și prin antrenamente acasă, chiar cu investiție foarte mică sau chiar zero.

Acum nu trebuie să vă imaginați că oricine poate ajunge Mr.Olympia după niște flotări făcute acasa, dar în orice caz fizicul atletic, de plajă, este un obiectiv realizabil. Cu ce trebuie să începi dacă timpul sau banii nu-ți permit să mergi la sală? Cu cele două exerciții de bază pentru care nu ai nevoie de aparate speciale: flotări și tractiuni.

Aceste banale mișcări sunt foarte complexe și pe cât de simple par la prima vedere, pe atât de multe derivări pot avea, astfel că din doar 2 exerciții îți poți antrena în principal bicepsul, pieptul, spatele iar în secundar abdomenul (acesta stă încordat pe tot parcursul executării flotărilor), umerii (nu au un rol extrem de important la flotări sau tracțiuni, însă au și ei un cuvânt de spus) și tricepsul (poate fi lucrat foarte bine în cadrul flotărilor la paralele însă își face simțită prezența și la flotările normale).

Pentru tracțiuni nu ai nevoie decât de o bară rezistentă de care să te prinzi și să te antrenezi. Execută exercițiile, pe rând, cu priză largă, normală și îngustă. Fiecare dintre acestea își lasă diferit amprenta asupra mușchilor tăi și, de-a lungul timpului, îi conturează corespunzător.

Lasă un răspuns