Lucrurile ciudate, dar reale care se întâmplă atunci când ne îndrăgostim

Toata lumea e de obicei, de acord cu urmatorul lucru- atunci cand suntem indragostiti, vedem lucrurile in mod diferit. Cel mai adesea, actionam in functie de emotii si de sentimente fara sa ne gandim prea mult sau prea tare la consecinte. Deci iubirea are un efect destul de special asupra noastra. Lucruri ciudate, dar reale se intampla.

Indragostitii, fie slabesc, fie se ingrasa. Cercetatorii sunt de parere ca cei care se ingrasa impreuna, in cuplu, sunt mai multumiti cu privire la relatia lor. Simt mai putina presiune, cu alte cuvinte. Dar, se poate de asemenea sa se intample acest lucru pentru ca indragostitii sa incerce sa supra- compenseze energia folosita de catre corp sau pentru ca merg mai des in cafenele sau in restaurante.

Si totusi, nu toate cuplurile se ingrasa. Conform unor studii, oxitocina produsa de persoanele care sunt indragostite au relevat ca aceasta poate reduce foamea si ca poate regla metabolismul. Fluturii din stomac ar putea deci indica si faptul ca poti pierde in greutate.

Indragostitilor li se schimba vocea. Ai remarcat fara indoiala asta. In timpul conversatiilor, iubitii isi schimba vocea. Cea a femeilor devine astfel mai joasa si cea a barbatilor devine mai inalta. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se datoreaza faptului ca partenerii vor sa fie asemanatori.

Indragostitii nu pot sa adoarma. Stii cu siguranta asta. Indragostiii nu reusesc sa adoarma atat de usor. Asta pentru va vor sa vorbeasca cu persoana iubita sau pentru ca se gandesc la ea. Dar studiile arata ca acest lucru nu deterioreaza calitatea somnului.

O persoana indragostita este gata sa faca orice. Sa fii indragostit inseamna sa fii gata sa te ocupi de partener sau sa faci orice pentru el. Deci daca te temi ca partenerul sa nu uite cumva umbrela sau palaria, inseamna ca esti indragostit.

Indragostitii se comporta ca o persoana beata. Oxitocina, unul din hormonii iubirii, este cel care poate influenta organismul exact in acelasi fel cum o face si alcoolul.

Indragostitii sunt extrem de romantici. In general, indragostitii sunt extrem de romantici. Astfel ca vor sa scrie poezii, sa cante si au o gandire creativa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?