Evită gripa și răceala renunțând la aceste proaste obiceiuri

In aceasta perioada a anului ne petrecem mai mult timp la interior si ne apropiem mai mult unii de altii. Asta inseamna ca germenii profita de conditii ideale pentru a se prolifera. Din nefericire insa aceste obiceiuri te fa sa fii mai vulnerabil in fata gripei si racelii.

Care sunt acestea?

Nu te speli corect pe maini. Toata lumea stie cat este de important sa se spele pe maini. Si totusi, este un proces care se face cel mai adesea pe repede inainte. Foloseste sapun si spala-te bine bine pe maini macar 20 de secunde.

Nu bei suficienta apa. Daca nu bei suficienta apa, vei risca sa te dezhidratezi. Asta inseamna ca acest lucru va avea un impact negativ asupra capacitatii cu care corpul tau poate trata si elimina toxinele. Din aceasta cauza, sistemul imunitar va deveni mult mai slab.

Te lasi prada stresului. Stresul cronic te poate face sa devii mai vulnerabil in fata bolilor. Deci daca ai un loc de munca extrem de stresant, vei fi mai supus riscurilor de a suferi de gripa sau de raceala.

Consumi prea mult zahar. Indiferent de circumstante, o alimentatie bogata in zahar este daunatoare sanatatii. Acest tip de alimentatie are un efect negativ asupra bacteriilor intestinale, care au un rol vital in functionarea sistemului tau imunitar.

Nu te schimbi atunci cand ai ajuns acasa. Stiai ca daca o persoana tuseste sau stranuta pe langa tine, atunci mucusul sau saliva sa se pot prinde pe hainele tale? Mai trebuie sa mai spunem ceva in plus?

Nu te « dragalesti » cu persoana iubita. Mangairile sau dragalitul chiar au un efect minunat anti-stres. Iar imbratisarile sau mangaierile sunt cele mai bune pentru a te tine departe de gripa si de raceala.

Nu folosesti sapunul potrivit. Sapunul antibacterian are tendinta de a omori bacteriile bune si de a duce pana la urma la o rezistenta la bacterii. Iar racelile sunt cauzate de virusi si nu de bacterii. Foloseste deci apa doar si sapun obisnuit.

Bei un pahar sau doua. Ai impresia ca poate alcoolul iti poate ameliora somnul, dar in realitate nu e chiar asa. Iti afecteaza de fapt somnul profund. Iar acest obicei chiar are un impact negativ asupra sistemului imunitar.

Exagerezi cu curatenia. Daca esti prea maniaca cu curatenia, asta nu inseamna ca te vei tine departe de gripa si de raceala.

Sari peste micul dejun. Daca sari peste micul dejun nivelul tau de energie va scadea si in consecinta vei deveni si mai vulnerabil in fata virusilor sau bacteriilor.

Nu consumi suficiente probiotice. Este foarte important sa iti controlezi bacteriile intestinale. Sunt cele care te ajuta sa iti mentii o buna sanatate intestinala si care te tin departe de tot tipul de probleme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?