De ce ar trebui să consumi nuci? 5 motive

Considerate drept un fruct, nucile se disting de alte fructe prin coaja lor oleaginoasa. Aportul lor nutritiv este unul considerabil si foarte benefic in acelasi timp. Un motiv pentru care, consumul lor in mod regulat, cat mai des cu putinta, este o recomandare de care trebuie sat ii cont.

Ce contin nucile?

– nucile sunt fructe cu un continut ridicat de lipide.
– nucile contin si acizi grasi care sunt esentialmente acizi grasi polinesaturati si mai ales omega 3.
– nucile contin apa, dar in cantitate mai moderata si un nivel destul de important de proteine.
– nucile sunt foarte bogate in vitamina E si in vitamine care apartin mai ales grupei B.
– contin de asemenea, saruri minerale si anumite oligo-elemente precum fierul, potasiu, fosforul sau magneziul.
– nucile mai contin si antioxidanti, acid galic si acid elagic.
– in plus, nucile contin cea mai buna doza de fitosteroli si de fibre.

5 motive pentru a manca nuci in mod regulat

Nucile pot facilita digestia. Datorita unui nivel destul de important de fibre, nucile te pot ajuta sa scapi de problemele legate de indigestie sau de constipatie.

Nucile te pot proteja de boli. Datorita unui nivel destul de bogat de acizi grasi omega 3, nucile pot reduce riscurile de a suferi de boli cardiovasculare, de cancer de colon sau de diabet. Datorita magneziului, nucile pot regla ritmul cardiac si protejeaza arterele.

Nucile sunt indispensabile pentru creier. Nu degeaba forma lor este asemanatoare cu cea a creierului. Prezenta acizilor grasi omega 3 si a magneziului pot facilita asimilarea si pot dezvolta capacitatile cognitive. In plus, un regim bogat in nuci poate reduce riscurile de a suferi de Alzheimer.

Nucile pot reduce stresul mental. Datorita oligo-elementelor, dar si a acizilor grasi omega 3, consumul de nuci ajuta la lupta contra stresului si a oboselii intelectuale. In plus, mai contin si melatonina care ajuta la reglarea ciclului somnului.

Fara doar si poate nucile fac parte din categoria superalimentelor pe care ar trebui sa le consumi cat mai des pentru a putea profita din plin de 1001 virtuti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?