Cum se aleg culorile pentru un site foarte bun

Chiar daca pare cea mai mica problema cu care te confrunti in momentul in care iti faci site, realitatea este alta. Culorile conteaza foarte mult pentru ca daca ai succes, acesta fiind scopul prezentei tale online, culorile iti vor defini brandul.

Consumatorii sunt oameni chiar daca fac parte din publicul tau tinta, si ar trebui sa ii privesti ca atare. Fiecare persoana vede, iar vazul este un simt foarte important, pentru ca de la vederea unei imagini si pana la formarea unei pareri generale este cale de 3 secunde in care imaginea va fi procesata. In acest sens, este clar de ce culorile conteaza foarte mult.

Iti recomandam sa ramai simplu. Nu alege un numar urias de culori pentru ca nu ai de ce sa faci asta. Doua culori, maxim 3 sunt suficiente si acestea vor trebui sa se regaseasca si in sigla site-ului, care ar trebui sa fie de asemenea si sigla pe care o folosesti peste tot.

Poti face mai intai sigla si ulterior celelalte elemente grafice. In functie de sigla pentru care ai optat determini si culorile din site. Un sfat important in sensul acesta este sa incerci pe cat posibil sa nu exagerezi si sa nu obosesti vizual utilizatorii site-ului.

Statul la calculator implica oricum extenuarea ochilor deci poti merge pe tonuri blande, fonturi mari si lizibile si poti evita culorile tari. Chiar daca mergi pe nuante inchise, acestea pot fi mai terne, astfel incat utilizatorul sa nu fie nevoit sa clipeasca atunci cand ajunge in site.

Evita utilizarea rosului in exces. Rosul este bun cand este folosit de efect, dar daca ai de exemplu toata partea din footer rosie, vei genera cu siguranta dureri de cap si un efect neplacut, extrem de respingator pentru toti utilizatorii.

Lasă un răspuns