Care sunt cele mai bune alimente antistres care te ajută să fii mai fericit

In curand vom deveni cu totii campioni in consumul de medicamente antistres. Da, este adevarat ca ritmul nostru de viata trepidant ne lasa fara energie si suntem supusi la tensiuni puternice.

Dar specialistii recomanda in acest caz o alimentatie antianxietate. Un aliment antistres nu costa foarte mult si ne poate face mult bine. Care sunt deci alimentele ce ar trebui sa fie consumate?

Magneziul, magneziul este cea mai buna alegere pentru a lupta contra stresului. O doza suficienta de magneziu in organism poate favoriza productia de cortizol. Daca nu consumi destule alimente bogate in magneziu te vei simti mai obosit si corpul va fi mai vulnerabil in fata efectelor nefaste ale stresului.

Care sunt deci alimentele bogate in magneziu? Putem aminti aici spirulina, germenii de grau, nautul, cacao, nucile de caju sau bananele.

Seleniul. Seleniul este un alt nutrient esential pentru a preveni si a combate anxietatea. Joaca un rol foarte important in constructia si reinnoirea neurotransmitatorilor. Acesti neutrotransimitatori din creier sunt cel mai adesea asociati cu stresul. Dar foarte multe persoane care sunt stresate si dependente de anxiolitice prezinta carente in seleniu.

Lista alimentelot bogate in seleniu contra stresului cuprinde ciuperci, broccoli, usturoi, fructe de mare si varza. Dar niciun alt aliment nu este atat de bogat in seleeniu ca si nucile de Brazilia. Sunt alimente relaxante prin excelenta. Contin multe lipide si nu te lasa sa cedezi stresului atat de usor.

Ce mai trebuie deci sa contina o alimentatie « zen » ?
– usturoiul, care pe langa faptul ca este un excelent aliment anti-cancer, este sursa de vitaminele C, B6, fier si magneziu. Deci este anti-oboseala si un anti-stres puternic.
– pestele gras, foarte bogat in omega 3 si in fosfor, un protector al sistemului nervos.
– cerealele integrale vin cu zaharurile lente care ne hranesc creierul si celulele nervoase si cu vitaminele B care pot echilibra starea de dispozitie.
– fructele uscate au un efect hranitor asupra corpului si linistitor asupra spiritului. Sunt un minunat concentrat de nutrienti si de minerale.
– ciocolata este foarte bogata in magneziu si este un aliment anti-stres prin excelenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?