Secretele ascunse ale ceaiului verde

Secretele ascunse ale ceaiului verde

Spread the love

S-a tot scris si s-a tot discutat despre beneficiile ceaiului verde si despre cat de sanatos este acest ceai pentru a fi consumat. In continuare va voi prezenta pe scurt cele mai importante motive pentru care ceaiul verde si produsele alimentare pe baza acestei plante, este considerat de multi dintre noi “temnicerul” sanatatii. Asadar, ceaiul verde:

Reduce riscul bolilor cardiovasculare:

Prin prezenta in ceaiul verde a unor molecule, numite catechile, acesta lupta impotriva diferitilor virusi nocivi si impotriva bacteriei ‘streptococcus mutans’ care starneste cariile dentare si crearea de tartru.

Amelioreaza functia cerebral:

Fiind bogat in cafeina, o substanta ce imbunatateste anumite tipuri de functii cerebrale cum ar fi, energia, buna dispozitie s.a.m.d., doar cat este necesar pentru a nu provoca si alte efecte nu prea placute, cum ar fi cazul de exces in consumul de cafea esspreso.

Contribuie la arderea grasimilor:

De-a lungul timpului s-au facut nenumarate teste pe oameni ce au demonstrate ca ceaiul verde grabeste metabolismul de baza, acest lucru crescand capacitatea corpului de a arde grasimile. Cu toate astea alte teste au aratat contrariul celui de mai sus insemnand ca efectele acestui ceai difera de la individ la individ.

Prelungeste durata vietii:

Un alt studiu japonez demonstreaza ca bautorii de ceai verde erau mai putin susceptibili sa moara dintr-o cauza la intamplare. Un alt studiu demonstreaza ca femeile au cu 35% mai putine sanse sa moara de criza cardiac. Ceaiul verde contribuie la scaderea riscului de a forma diferite tipuri de cancere.

Imbunatateste sanatatea generala:

Datorita anumitor nutrienti din ceaiul verde celulele corpului sunt protejate. Mineralele, flavonoidele si catechinele din ceai ajuta la crearea de cellule noi sanatoase. Galaogatechina este un antioxidant puternic care se gaseste in ceai si poate trata diferite boli.

Cu exceptia cafeinei, ceaiul verde contine L-teanina ce are un puternic efect asupra anxietatii. Multi consumatori sustin ca au fost mai active la locul de munca cand au baut ceai verde in loc de cafea.

One Reply to “Secretele ascunse ale ceaiului verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *