Magia marcarii starii tale in fiecare zi

Magia marcarii starii tale in fiecare zi

Spread the love

               Permiteti-mi sa va pun o intrebare: ce emotii ati experimentat astazi? Erai fericit? Trist? Frustrat sau anxios? Reamintind emotiile din ultimele 24 de ore este destul de usor, dar ce zici de ieri? Sau vineri? Incepe sa fie un pic cam greu. Si daca te intreb de luna trecuta?

               Emotiile ne afecteaza fiecare minut si fiecare secunda. Cand va simtiti nerabdatori la locul de munca, sunteti mult mai probabil sa faceti greseli si este mai greu sa veniti cu idei minunate. Cand sunteti frustrat din motive necunoscute, pierdeti motivatia si v-ar placea doar sa va culcati pe pat facand nimic. Cand sunteti suparat pe cineva, in mod inconstient tratati si pe ceilalti cu furie. Pierderea povestii emotiilor inseamna a pierde din toate acestea. Nu veti cunoaste niciodata motivele si tiparele si, prin urmare, nu veti rezolva niciodata problemele si nici nu va veti imbunatati situatia.

               Emotiile trebuie abordate ca si banii

               Oamenii trateaza banii cu o importanta atat de mare, totusi ei pot fi atat de respingatori de emotiile lor si de modul in care le afecteaza. Cand avem mai putini bani decat ne-ar placea, ne vom alinia automat cheltuielile si vom urmari unde mergem si cat de mult avem. Cu alte cuvinte, daca cineva nu tine pasul, nu exista nici o modalitate de al regla si imbunatati.

               Acesta este modul in care trebuie abordate emotiile. Punand aceeasi importanta in modul in care simtim, recunoscand de ce simtim o anumita metoda si ceea ce ne-a cauzat, suntem capabili sa ne indreptam mai bine spre identificarea si tratarea emotiilor intr-un mod mai pozitiv.

               Trei lucruri de marcat in fiecare zi

           Pe parcursul unei anumite zile, scrieti urmatoarele:

  • Emotia voastra generala a zilei;
  • Evenimentele zilei;
  • Legatura dintre emotie si ceea ce sa intamplat;

               Veti observa ca emotiile voastre fluctueaza in zile diferite. Acest lucru este complet normal. La urma urmei, suntem oameni si poate fi dificil sa controlati ce se intampla cu noi si cum le raspundem, asa ca este important sa va dati putina intelegere.

               Din acest motiv, este imposibil sa va mentineti intotdeauna o dispozitie fericita, astfel incat sa nu va presati sa simtiti in mod constant emotii positive.

               Dupa ce incepeti sa va urmariti starile si evenimentele din aceasta zi, puteti incepe sa vedeti conexiunile dintre ele. Revizuirea emotiilor inseamna sa fii capabil sa vezi ce anume te face fericit, anxios sau trist. S-ar putea sa nu stiti ca zilele ploioase va fac sa va simtiti trist. S-ar putea sa nu fiti constient ca initierea unui salut al vecinului dumneavoastra va poate face sa va simtiti energic pentru restul zilei pana cand veti marca toate acestea.

               Puteti utiliza aplicatii cum ar fi Mr. Mood, care va poate ajuta sa vedeti corelatiile mai clar. Incercati-l pentru cateva zile, dar pastrati-l general – incercati sa nu evaluati starea dvs. de spirit la ora, deoarece este mai probabil sa fluctueze in perioade mai mici de timp. In schimb, evaluati starea de spirit a zilei impreuna cu evenimentele care au avut loc.

               De-a lungul timpului, desi fluctuatiile inca mai exista, veti vedea ca starea dvs. de spirit este stimulata in general, pe masura ce cultivati mai multe experiente positive si sa le opriti pe cele negative, odata ce le identificati. Vremea rea a facut sa te simti trist, acum inca te mai simti un pic trist, dar stii cum sa te distrezi in situatia asta ramanand acasa facand lucrurile pe care le-ai dorit intotdeauna sa le faci, dar amanate. Anterior ati fi fericiti numai atunci cand managerul dvs. a vazut eforturile voastre si v-a recunoscut. Acum iti dai seama cat de importanta este recunoasterea ta dupa ce ti-ai marcat starea de spirit in fiecare zi. Si v-ati hotarat sa va recunoasteti ori de cate ori credeti ca meritati, chiar daca nimeni nu v-a observat eforturile.

               “Daca doriti sa schimbati aspectul vizibil, schimbati mai intai invizibilul”

               Vei descoperi ca ingrijirea emotiilor tale invizibile inseamna de fapt sa ai grija de fiecare aspect al vietii tale. Asta e magia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *