Cum se face deplastifierea unei hartii?

Cum se face deplastifierea unei hartii?

Spread the love

Plastifierea unei hartii

Actele se uzeaza in timp foarte usor, iar pana sa ajungeti sa faceti deplastifierea unei hartii probabil v-ati gandit sa le plastifiati pentru a le pastra impecabile si departe de factorii care influenteaza calitatea. Multe persoane au aplicat aceasta idee mai ales pe certificate de nastere, despre care stim cu totii ca vom aveam nevoie pana la sfarsitul vietii si ca sunt foarte sensibile din punct de vedere al materialului. Daca nu ati incercat inca, probabil ca nu ati aflat nici ca un act plastifiat nu mai este considerat un act original si nu mai poate fi folosit. Din aceasta cauza nu veti putea obtine nici copii legalizate dupa actul respectiv. Explicatia este ca prin plastifiere elementele care confirma originalitatea documentului vor fi acoperite.

Deplastifierea unei hartii

Deplastifierea unei hartii, a unui act, este mult mai  costisitoare decat plastifierea sa, asa ca ganditi-va bine inainte sa procedati astfel. In primul rand, pentru procesul invers se foloseste aparatura speciala care este destul de greu de gasit si de utilizat.  Sunt firme daca au optat pentru o afacere de genul acesta (plastifiere/deplastifiere) dar sunt si mai rare.

Stim sigur ca operatiunea de plastifiere este reversibila deoarece putem observa ca plasticul, in timp, incepe sa se desprinda in colturi din cauza umiditatii excesive. Exista si o solutie de deplastifiere cu abur dar nu este intocmai foarte sigura, mai ales daca hartia este sensibila si subtire. Prin racirea excesiva, de asemenea, se poate salva originalitatea actului si se poate indeparta plasticul. Pentru acest fapt aveti nevoie de multa rabdare si indemanare.

Sunt si acte care nu mai pot fi salvate si veti fi nevoiti sa obtineti un alt exemplar, ceaa ce dureaza si costa. Ganditi-va bine inainte se plastifiati o hartie.

Chiar daca nu pare foarte greu sa deplastifiati un document, sfatul este sa nu incercati asta acasa fara ajutor sau fara a fi foarte siguri, pentru ca este foarte posibil sa distrugeti hartia si nu veti rezolva nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *