Cum sa faci un credit la banca?

Cum sa faci un credit la banca?

Spread the love

Cu siguranta cei mai multi dintre noi am ajuns in situatia in care am avut nevoie de un credit la banca. Fie din nevoi personale sau nu. In viata de zi cu zi pot aparea situatii neprevazute in care suntem nevoiti sa optam pentru un asemenea credit la banca. Aflati cum sa procedati corect in aceste cazuri.

In primul rand creditul trebuie folosit corect, fie el de nevoi personale, ipotecar sau leasing. Incercati sa optati pentru o banca care va ofera cele mai bune servicii. Daca ati beneficiat de serviciile oferite de o anume banca pana acum, nu faceti creditul la alta. Daca nu, interesati-va mai intai despre mai multe banci, dupa care alegeti. Eu am preferat sa fac acest lucru online, deoarece toate institutiile ofera informatii online clientilor sau viitorilor clienti.

Puteti ,de exemplu, sa alegeti 5-6 banci despre care sa va informati in particular. Si verificati in primul rand metodele prin care se calculeaza dobanda, comisioanele. Daca nu doriti sa va pierdeti timpul cu informarea personala, optati pentru un broker de credite, care este gratuit. Acesta cunoaste cele mai avantajoase servicii oferite de banci.

Inainte sa faceti un credit la banca este bine sa va ganditi la veniturile dumneavoastra. In asa fel incat acesta sa nu devina o alta grija. Sau in cel mai rau caz, sa nu il puteti achita pana la sfarsit. Am observat des asemenea cazuri si nu este intr-adevar deloc placut. Nu va poate lua foarte mult timp sa faceti un mic inventar la cheltuielile lunare personale.

Nu va imprumutati la limita maxima daca nu sunteti foarte siguri ca va puteti permite sa achitati. Creditul poate fi in lei cu dobanda fixa, in cazul caruia rata lunara nu se modifica, astfel veti cunoaste suma fixa pe care o aveti de plata pana la data scadenta.

Creditul cu dobanda variabila aduce riscul ca rata lunara sa varieze in functie de rata dobanzii. In orice caz, rata lunara trebuie sa ramana mai mica decat suma pe care o aveti pregatita pentru creditul la banca.

Exista si creditul in valuta care are de asemenea un risc. Este probabil ca leul sa se deprecieze fata de valuta creditului la banca. In acest fel, suma de plata in lei poate sa creasca. La creditele in valuta, foarte des, clientii se confrunta cu riscuri de dobanda sau valuta, de aceea in general cei cu venituri foarte mari opteaza pentru  acestea.

Exista posibilitatea unei restructurari a creditului bancar, astfel veti putea extinde perioada de rambursare in asa fel incat sa va reveniti financiar platind rate mai mici.

Foarte important este sa cititi contractul in momentul in care faceti un credit la banca. Sunt banci care ascund anumite detalii in speranta ca vor castiga clienti pe un timp cat mai indelungat.

Daca ati avut probleme in trecut cu plata creditului la o anumita banca, trebuie sa fiti foarte atenti deoarece bancile verifica actiunea clientilor fata de servicii. Ele urmaresc istoricul de plata si puteti intampina probleme in obtinerea unui nou credit.

In momentul in care sunteti sigur ca va permiteti sa platiti un credit la banca si ati ales o banca care va ofera servicii convenabile din toate punctele de vedere, nu mai aveti de ce sa va faceti griji. Puteti sa mergeti sa va faceti creditul si sa beneficiati de suma dorita cu incredere !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *