Ceaiul negru: Origine, beneficiile aduse sanatatii si cum difera de ceaiul verde

Ceaiul negru: Origine, beneficiile aduse sanatatii si cum difera de ceaiul verde

Spread the love

                    Unii îl prefera cald, iar alții îl prefera rece, dar culturile din întreaga lume sunt de acord: ceaiul negru este o băutură incredibilă. De la ceremoniile de ceai chinez până la ceaiul britanic, această băutură a modelat modul în care oamenii își trăiesc viețile de secole. Deși ceaiul negru poate arăta umil în timp ce apare în ceașcă, are o listă trecută și impresionantă cu privire la beneficiile pentru sănătate asociate cu acesta.

                    Ceaiul negru are un trecut bogat

                   Ceaiurile negre și verzi provin de la aceleași plante: Camellia sinensis assamica și Camellia sinensis sinensis. Ceaiul verde și negru sunt prelucrate în mod diferit, ceea ce are ca rezultat profile distincte de culoare și aromă.

                    China a preparat ceai verde și oolong de mii de ani, dar ceaiul negru nu a aparut până în anii 1730. După ce producția fabricii de ceai verde a fost ridicată, frunzele de ceai verde au început să se oxideze.  Oxidarea a condus la aroma și culoarea distinctă a ceaiului negru, iar accidentul a devenit una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume.

                    Au existat mulți bani care urmau să fie făcuți în comerțul cu ceai în anii 1700, dar ceaiul verde nu și-a păstrat calitatea în transport ca și ceaiul negru. De aceea majoritatea culturii britanice de ceai se învârte în jurul ceaiului negru, în timp ce tradițiile orientale favorizează ceaiul verde.

                    Dorința insațiabilă a ceaiului a determinat oamenii de afaceri să ia plante de ceai și semințe din China pentru a putea începe plantațiile de ceai în alte țări. India a fost una dintre cele mai cunoscute dintre aceste locații, iar ceaiul a devenit unul dintre importurile principale de la British East India Company.

                    Ceaiul negru vs. Ceaiul verde

                    Ca două dintre cele mai populare soiuri de ceai, s-ar putea să vă întrebați care este diferența dintre ceaiul negru și ceaiul verde. După cum sa menționat anterior, ceaiul verde este fabricat din frunze de ceai neoxidat, în timp ce ceaiul negru este complet oxidat. Frunzele de ceai verde sunt în formă de verde închis, iar atunci când sunt preparate, produc o băutură verzuie sau usor aurie.

                    Procesul de oxidare dă frunzelor ceaiului negru culoarea lor închisă. Când se prepară, băutura rezultată are o culoare brun-roșcat închis. Acesta este motivul pentru care ceaiul negru este adesea denumit „ceai roșu” în China. Ceaiul verde are o aromă ușoară, în timp ce ceaiul negru tinde să aibă un gust mai robust.

                    Aroma se poate schimba, de asemenea, în funcție de modul în care sunt pregătite frunzele. Unele dintre ceaiurile verzi și negre de cea mai înaltă calitate sunt soiurile de frunze libere, care produc un gust mai bun decât ceaiurile păstăi. Matcha, ceai făcut din frunze pulverulente, este o altă variantă fină. Cel mai adesea, matcha se face din frunze de ceai verde, dar este posibil să se obțină și negru matcha.

                    Saculetii de ceai au fost o invenție accidentală care a devenit populară pentru cei care se află în mișcare, dar dacă sunteți un aficionado de ceai, merită să vă uitați la calitatea frunzelor ambalate în acest mod. De multe ori acestea sunt tocate fin și au tendința de a fi calitate scăzută în comparație cu soiurile de frunze mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *