Ce faci cand te inteapa inima – afla cauzele durerilor de inima

Ce faci cand te inteapa inima – afla cauzele durerilor de inima

Spread the love

Cauzele durerilor de inima

Cu siguranta a-ti trecut cu totii prin acest fenomen si a-ti patit de multe ori “sa va intepe inima”. Daca nu, cu siguranta se va intampla sau cel putin  ve-ti auzi de la rude, cunoscuti aceaste vorbe. Foarte multe persoane sufera foarte des de acesta afectiune si este intr-adevar extrem de deranjant. Va intrebati daca intepaturile la inima sunt grave ?

In primul rand, o lipsa de magneziu si calciu poate provoca palpitatii inimii chiar daca aceasta este foarte sanatoasa. Aceste doua elemente ajuta la contractii normale si de asemenea sunt sedative ale sistemului nervos, de aceea o alta cauza a intepaturilor poate fi stresul puternic. In cazul in care schimbati pozitia si durerile dispar, cauza nu este inima. In cazul unor anumiti oameni, intepaturile apar din senin, in alte cazuri se simt doar in momentul in care trag aer in piept. Ele pot dura de la 2-3 secunde pana la 10 minute. Incercati sa contactati un medic (poate chiar medicul de familie) si daca va spune ca inima este complet sanatoasa, atunci cauza va fi lipsa de calciu si magneziu. Cel mai probabil veti fi trimisi la analize de sange, intocmai pentru verificarea substantelor din organism.

Pe de o alta parte este probabil sa aveti hipertensiune, dar nu va panicati. In medie, valoarea maxima a tensiunii este cam 140/90 mm Hg, insa daca suferiti de alte afectiuni, valoarea scade. Este bine sa contactati medicul pentru a afla valoarea limita in care e bine sa va pastrati tensiunea.

Fumatul

Este un factor negativ si influenteaza negativ atat sanatatea inimii cat si proportia de substante utile din sange. Poate agrava anumite boli. Alti factori care influenteaza sanatatea inimii dumneavaoastra sunt consumul de alcool, grasimi si stresul.

Pentru intepaturile de inima nu puteti consuma nici un fel de tratamente sau medicamente, deoarece nici cauza nu poate fi foarte sigura. Dar in schimb, se poate preveni poate printr-un mod de viata mai sanatos, renuntarea la vicii, miscare cel putin jumatate de ora in fiecare zi sau pastrarea greutatii corporale. Acesti factori pot influenta pozitiv sanatatea inimii dumneavoastra. Este de preferat sa vizitati medicul anual pentru un control medical, fapt ce va ajuta sa descoperiti din timp aparitia afectiunilor. Incercati de asemenea sa mentineti cantitatea de calciu si magneziu din sange la un nivel corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *